Veilig reizen: koop een kofferslot!

-

kofferslot

Wanneer je er voor kiest om een reis naar China te boeken spreekt het voor zich dat er een aantal veiligheidsaspecten zijn waar je rekening mee dient te houden. Dit geldt ook voor de bagage die je mee gaat nemen op de vlucht. Het komt vaak voor dat kwaadwillenden de inhoud van een koffer stelen of dat ze er illegale dingen in proberen te verbergen. Het resultaat van beide handelingen is dat jouw vakantie in het prachtige China met een valse noot zal starten. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om je hier tegen te wapenen. De meest voor de hand liggende optie is in ieder geval het kopen van een kofferslot.

Koffers uitgerust met een kofferslot

Vooraleer over te gaan tot het kopen van een kofferslot spreekt het voor zich dat je eerst even moet kijken of je koffer er standaard niet mee is uitgerust. Het merendeel van de recente koffers die op de markt zijn verschenen beschikken namelijk nagenoeg allemaal over een cijferslot. Dit zorgt er voor dat je geen extra kosten meer hoeft te maken. Heeft de koffer die je in bezit hebt nog geen slot en wil je toch graag de inhoud tegen onder meer diefstal beveiligen? In dat geval zal je uiteraard wel nog een individueel kofferslot in huis moeten halen. Let wel, stel jezelf misschien eerst nog even de vraag of je in de (nabije) toekomst misschien gaat investeren in een nieuwe koffer. Is dat het geval? Dan kan je deze aankoop misschien iets versnellen waardoor je geen extra slot dient te kopen.

Een TSA-slot? Niet noodzakelijk!

Er heerst nog steeds behoorlijk wat onduidelijkheid over wanneer gebruikmaken van een zogenaamde TSA-slot nu wel en niet een vereiste is. Voor alle duidelijkheid, niemand kan je er toe verplichten om een TSA-slot te gebruiken. Deze sloten zijn vooral in het leven geroepen omdat ze het voor de Amerikaanse (!) douane mogelijk maken om je koffer te openen zonder dat deze aanzienlijk moet worden beschadigd. Dit gezegd zijnde is het dus zo dat deze sloten specifiek zijn gemaakt om tegemoet te komen aan de wensen van de Amerikaanse reiziger. Heb je een reis naar China op de planning staan en ben je niet meteen van plan om ook naar de Verenigde Staten af te reizen? In dat geval kan je er voor kiezen om gebruik te maken van een TSA-slot, maar echt noodzakelijk is het uiteraard absoluut niet! 

Keuze tussen een cijfer- en een sleutelslot

Op het ogenblik dat je op zoek gaat naar een kofferslot om jouw bagage tijdens je reis naar en doorheen China te beschermen zal je ook een keuze moeten maken tussen een slot met een cijfercombinatie en een uitvoering met een sleutel. Over het algemeen kiezen de meeste reizigers voor een cijferslot. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze het sleuteltje niet kunnen verliezen. Dit zou een groot probleem zijn. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat je bij aankomst in China je sleuteltje niet meer terug kan vinden. Het enige wat je dan nog kan doen is de koffer openbreken met alle gevolgen van dien. Een cijferslot is wat dat betreft zeker en vast het veiligst. De standaard code die is ingesteld kan bovendien altijd op zeer eenvoudige wijze worden aangepast waardoor je ze niet snel zal vergeten!

Kofferslot kopen? Alle Koffersloten online

Kies voor een echt kwalitatief kofferslot

Vooraleer zomaar het eerste, het beste kofferslot te kopen is het ook van belang om rekening te houden met de kwaliteit waarover ze beschikt. Een echt kwalitatief slot moet stevig zijn en mag niet zomaar opengebroken kunnen worden. Kies er bij voorkeur ook voor om een kofferslot te kopen welke over een opvallende kleur beschikt. Dit zorgt er voor dat criminelen die slechte bedoelingen hebben met jouw bagage meteen zien dat ze is afgesloten. Daarnaast valt het slotje ook nog eens op bij het van de band halen van je koffer. Zo sla je twee vliegen in één klap!

baggage op de luchthaven

Je koffer sealen? Zeker interessant!

Vertrek je morgen al naar China en heb je er niet aan gedacht om een kofferslot te kopen? Of heb je er wel één in huis, maar wil je er gewoon voor zorgen dat je bagage nog beter is beschermd? In dat geval is het ook altijd een aanrader om deze te laten sealen. Het sealen kan eenvoudig, snel en bovendien ook zeer voordelig gebeuren op de luchthaven zelf. Er worden tijdens het sealen meerdere lagen folie om de koffer heen gedaan waardoor ze tijdens de reis en gedurende het transport op de luchthaven(s) zelf absoluut niet kan worden geopend.

Vaude Rotuma 65 Wheels BlackVaude Rotuma 35 Wheels OrangeVaude Rotuma 90 Wheels Azure
Vaude Rotuma 65 Wheels BlackVaude Rotuma 35 Wheels OrangeVaude Rotuma 90 Wheels Azure

€179.00

€149.00

€199.00

Shoppen

Shoppen

Shoppen

rondreis informatie

Blog

Do's-and-don'ts in China

China is op veel verschillende vlakken een bijzonder en misschien zelfs uniek land. Het land probeert zich beetje bij beetje wat meer open te stellen voor toe...

Van Hangzhou naar Xiamen

China is een groot land en er zijn heel veel leuke plaatsen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van dit land laat ik mijn reisroute nog wel eens afhangen van de...