Tips voor reizen met jonge kinderen

reizen met kinderen

Hoewel veel ouders vermijden om te reizen met jonge kinderen, kan een beetje voorbereiding zorgen voor een succesvolle gezinsvakantie. Door een checklist te maken van al je benodigdheden en eventuele problemen te voorkomen, kunnen jij en je gezin genieten van je vakantie in plaats van zich zorgen te maken over wat er mis zou kunnen gaan. Hier volgt een lijst met reistips om je voor te bereiden op je gezinsvakantie. Door enkele van deze suggesties te volgen, zullen jij en je gezin de gezinsvakantie altijd om de juiste redenen onthouden.

Kinderen zijn niet perfect

Je kunt zeker niet van je kinderen verwachten dat ze perfect zijn, bepaal daarom een aantal redelijke verwachtingen voor je gezinsvakantie. Een van de beste manieren om je kinderen tijdens je gezinsvakantie geïnteresseerd te houden is om ze bij het planningsproces te betrekken. Je kinderen zullen enthousiast zijn om een ​​handje in het reisschema te helpen en ze zullen ook wat over de bestemming leren voordat je vertrekt. Van zodra je er aankomt, kan je erop vertrouwen dat je kinderen niet klagen over de gekozen activiteiten.

Vliegreizen met kinderen

Wat betreft vliegreizen, wil je misschien proberen om de stoelen op de eerste rij of in het midden van het vliegtuig te krijgen, waar er wat extra ruimte en privacy is. Het is handig als je met een directe vlucht naar je bestemming vliegt, maar wanneer het met een tussenstop gebeurt, kunnen de kinderen hun benen wat strekken waardoor ze minder zullen klagen. Als je bij een directe vlucht kan kiezen omtrent het uur van vertrek, is het misschien beter om een nachtvlucht te nemen. Zo kunnen de kinderen slapen tijdens de vlucht, waardoor ze uiteraard stil en rustig zijn. Bij oudere kinderen is het dan weer beter om een ochtendvlucht te boeken, zodat je nog wat tijd over hebt als je aankomt op je bestemming.

Medicijnen meenemen

Als je naar een bepaalde bestemming reist, moet je alle medicijnen inpakken die je kinderen nodig kunnen hebben, zowel voorgeschreven als vrij verkrijgbare medicijnen. Als je naar een vreemd land reist, is het beter om geen risico te nemen en je eigen medicijnen mee te nemen.

speelgoed op reis

Grote voorwerpen meenemen

Een van de grootste problemen bij het reizen met het gezin is het vervoeren van grote voorwerpen zoals kinderwagens. Neem voordat je op reis gaat contact op met de conciërge van je hotel en vraag wat informatie omtrent de beschikbaarheid van kinderbedjes, kinderwagens, autostoeltjes of iets anders dat je baby nodig heeft. Als je hotel niet in staat is om deze vakantiebenodigdheden te voorzien, bestaan er op sommige bestemmingen internationale organisaties die de levering van dergelijke huurartikelen regelen.

Speelgoed meenemen op vakantie

Neem een selectie speelgoed mee in je handbagage, zoals poppen, knuffels en boeken. Om onnodige schaamte te voorkomen, moet je geen speelgoed meenemen dat lawaai maakt of speelgoed met kleine onderdelen dat gemakkelijk kwijt kan raken.

Genieten van een zorgeloze gezinsvakantie

Je voorbereiding moet ook de planning omvatten voor onvoorziene gebeurtenissen, zoals iemand van de kinderen die per ongeluk verdwaalt of ziek wordt. Door alle kleine details te plannen kan je ernstige problemen voorkomen. Zo hoeven jij en je gezin zich geen zorgen te maken als jullie voorzien zijn in oplossingen van dergelijke problemen. Je kan in dat geval gewoon genieten van een zorgeloze gezinsvakantie.


Familiereis China met koning Aap

Dit is een familiereis door China voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Geniet tijdens deze China familiereis van paleizen en tempels in de hoofdstad Beijing en maak een wandeling over de Chinese Muur. Verbaas je over het enorme Terracottaleger, breng een bezoekje aan de reuzenpanda’s, fiets over het platteland bij Yangshuo, shop tussen de neonreclames van Hongkong en aanschouw het leven vanuit een rustiek theehuis. Smullen zul je zeker van diverse exotische maaltijden. Bedenk wel: alles dat beweegt, kun je eten met stokjes! Bekijk deze familiereis op de website van Koning Aap

 

bannen zoek & boek China reis

Een georganiseerde reis door China maken.

Laat je jouw reis door China toch liever organiseren door een reisorganisatie of ben je op zoek naar meer inspiratie voor een rondreis door China? Dan helpen wij je graag met het vinden van je reis. Hieronder zetten we onze favorieten voor je op een rij. Is dat nog niet genoeg vergelijk dan alle rondreizen door China op onze zoek en boek pagina!

Daniel


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Do's-and-don'ts in China

China is op veel verschillende vlakken een bijzonder en misschien zelfs uniek land. Het land probeert zich beetje bij beetje wat meer open te stellen voor toe...

Van Hangzhou naar Xiamen

China is een groot land en er zijn heel veel leuke plaatsen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van dit land laat ik mijn reisroute nog wel eens afhangen van de...