Visum China aanvragen

camera Bekijk de verboden stad en het zomerpaleis
like icon Activiteiten voor jong en oud
rondreis prijs Goedkoop verblijf in hostels

Een reis door China kan een geweldige ervaring zijn, maar het brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. In verreweg de meest voorkomende situaties is het namelijk niet mogelijk om zonder visum door China te reizen. Het vooraf aanvragen van een visum is hierdoor in de meeste gevallen verplicht. Met goede verwachtingen en wat voorbereidend werk hoeft dit echter geen problemen op te leveren. Wij helpen je maar al te graag bij het aanvragen van een visum.

visum china paspoort

Hoe vraag je een visum voor China aan?

In het verleden was het alleen mogelijk om via de Chinese ambassade een ​​visum voor China aan te vragen. Tegenwoordig worden visumaanvragen ingediend via het China Visa Application Service Center. Via deze instelling, die is gevestigd in Den Haag, kan een visum worden aangevraagd.

Het aanvragen van een visum verloopt via de post en vereist onder andere het opsturen van een officieel identiteitsbewijs, een ingevuld aanvraagformulier een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast zijn er nog aanvullende eisen als een kopie van hotelreserveringen en een kopie van de retourtickets. Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvang je de documenten en het visum per post retour.

Welke documenten zijn er nodig om een visum aan te kunnen vragen?

Voor aanvragen van een visum voor China zijn een aantal documenten vereist. Deze documenten kunnen digitaal worden aangeleverd. De volgende documenten zijn altijd benodigd voor het aanvragen van een visum:

 • Een volledig ingevuld visumformulier dat je na het volgen van de Step-by-Step Guide kunt invullen en uitprinten.
 • Een volledig ingevuld formulier van benodigde documenten voor de aanvraag per post op dezelfde downloadpagina. In dit document vind je ook het adres waar je de aanvraag naartoe kunt sturen.
 • Een Nederlands paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de datum van de aanvraag, of een paspoort van een ander land met een Nederlandse verblijfsvergunning.
 • Een kopie van de houderpagina van je paspoort.
 • Een recente paspoortfoto van 48 bij 33 millimeter.
 • Per 17 december 2019 moeten alle reizigers naar China tussen de 14 en 70 jaar oud hun vingerafdrukken afgeven bij de aanvraag van een visum.

Toeristenvisum

Toeristen die naar China op vakantie willen moeten op het visumformulier voor een L-visum kiezen. Dit is geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Ga je korter op reis, dan krijg je waarschijnlijk een visum voor maximaal 30 dagen. De volgende extra documenten zijn nodig:

 • Een uitdraai van je vliegtickets zowel naar als weer uit China. De uitvlucht hoeft niet terug naar Nederland te zijn, maar mag ook naar een ander land.
 • Een uitdraai van één of meerdere via het internet gemaakte hotelreserveringen voor de volledige duur van je verblijf. Zorg ervoor dat de adressen van de hotels overeenkomen met wat je bij vraag 2.6 op het visumformulier invult. Het is niet verplicht ook daadwerkelijk in deze hotels te verblijven en je kunt ze eventueel later weer annuleren.
 • Een reisschema waarop je van dag tot dag vermeldt wat je in China gaat doen.

chinees geld

Wat kost een visum voor China?

Het aanvragen van een toeristenvisum bij CVASC kost 126,55 euro. op de website van het CVASC staat een overzicht van de actuele prijzen

Visum China online aanvragen

De makkelijkste manier om een visum aan te vragen is het online aanvragen van een E-visum. Je kunt de benodigde documenten voor dit visum digitaal aanleveren en je hoeft dus niet met je paspoort naar Den Haag. Een E-visum is 30 dagen geldig en kan alleen gebruikt worden als je met minimaal 2 personen China binnenkomt en verlaat.

Kun je China bezoeken zonder visum?

China heeft een aantal uitzonderingen gemaakt bij het aanvragen van een visum. Zo is het mogelijk om een visum vrij verblijf in China te realiseren. Paspoorthouders uit Nederland en België die China bezoeken tijdens een doorreis hoeven het visum pas aan te vragen bij aankomst in China.

Vind reizen naar China


Inpakken en wegwezen

rondreis informatie

Praktische informatie

 • Hoofstad: Beijing
 • Munteenheid: Yuan
 • Tijdsverschil: ZT 6 uur, WT 7 uur
 • Visumplicht: ja
 • Voltage: 220 volt
 • Reisadvies China

Relevante pagina's:


Blog

Do's-and-don'ts in China

China is op veel verschillende vlakken een bijzonder en misschien zelfs uniek land. Het land probeert zich beetje bij beetje wat meer open te stellen voor toe...

Van Hangzhou naar Xiamen

China is een groot land en er zijn heel veel leuke plaatsen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van dit land laat ik mijn reisroute nog wel eens afhangen van de...