De leukste activiteiten in China

camera Bezoek Beijing, Yangshuo en Xi'an
like icon Geschiedenis en prachtige landschapen
rondreis prijs Goedkoop verblijf in hostels

De leukste activiteiten in China

Qua omvang alleen al kan China concurreren met enkele van de grootste namen ter wereld. Het land is divers en fascinerend in alle richtingen, van de stoffige woestijnen van Centraal-Azië tot de tropische stranden bij de Stille Oceaan. China strekt zich uit van noord naar zuid en ligt tussen de heuvelachtige Mongoolse steppe en de met jungle bedekte toppen van Zuidoost-Azië.

Het is qua oppervlakte het vierde land ter wereld, maar ook het meest bevolkte land. Een aantal van de grootste steden ter wereld bevinden zich in China. Enkele van de hoogtepunten van dit indrukwekkende land zijn de levendige foodcourts van het oude Shanghai en de witte straten van de hoofdstad Beijing. Wat de geschiedenis betreft, is China zeker geen onbekende als het aankomt op UNESCO-werelderfgoedlocaties. Zo zijn er vele culturele iconen zoals de graven van Xi’an, de kronkelende paden van de Grote Muur en charmante bergdorpen van het landelijke Yunnan.

Wij hebben een aantal van de leukste activiteiten in China voor je op een rij gezet!

Vaar over de Li River (Yangshuo)

In de noordoostelijke hoek van Guangxi biedt de stad Guilin een van de mooiste landschappen van China en staat het vooral bekend om de Li-rivier, die door de stad en de omliggende bergen slingert. Hoewel dit unieke landschap al honderden jaren dichters en kunstenaars aantrekt en het onderwerp is geweest van talloze sprookjes en legendes, is het nu vooral populair bij toeristen van over de hele wereld die het van dichtbij willen ervaren.

De beste manier om van de regio te genieten, is door een boottocht over de Li-rivier te maken. De meest populaire route loopt van Guilin naar Yangshuo, van waar de rivier vervolgens verder loopt door ongeveer 80 kilometer aan opmerkelijke rotsformaties. Tijdens een tocht over de rivier kom je onder andere langs de berg van unieke schoonheid, Elephant Trunk Hill en de bekende rietfluitgrot. Afhankelijk van het type boottocht dat je kiest kunnen de reizen enkele uren tot meerdere dagen duren. Het is een van de meest bijzondere ervaringen in China te noemen.

Boek nu alvast een kayaktocht over de rivier via Get your guide

varen over de li rivier

Beklim de Chinese Muur

De prachtige Grote Muur van China strekt zich uit over ruim 6000 kilometer en loopt langs de forten van Shanhaiguan in het oosten tot aan Jiayuguan in het westen via Hebei , Tientsin, Peking – waar de best bewaarde delen van de muur te vinden zijn.

De muur is gemiddeld zes tot acht meter hoog, maar bereikt soms ook hoogtes van maar liefst 16 meter. Daarnaast is de muur een stuk breder dan vooraf door veel toeristen gedacht wordt. De muur beschikt onderweg over vele historische elementen en wachttorens, waarvan sommige dateren uit de 7e eeuw voor Christus.

Tegenwoordig bevindt het meest bezochte deel van de muur zich in de buurt van de Badaling Pass in het noordwesten van Beijing en is het gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of aan de hand van georganiseerde rondleidingen.

Beklim de Chinese muur bij Mutianyu met Get Your Guide 

fietsen over de stadsmuur van xian

Fietsen over de stadsmuur van Xi’an

De Xi’an-stadsmuur, ook bekend als de Xi’an-vesting, is de meest uitgebreide stadsmuur die in China bewaard is gebleven en een van de oudste militaire verdedigingssystemen ter wereld. Misschien wel de leukste manier om de muur te ontdekken is door een fiets te huren. Het is een van de meest bijzondere ervaringen te noemen. Een fietstocht over de muur duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur in totaal.

Boek nu alvast je fiets en wandeltocht via Get your guide

Bezoek de rijstvelden van Yunnan

Bezoek de rijstvelden van Yunnan

Yuanyang County staat bekend om zijn Yuanyang-rijstterrassen en ligt in de regio Honghe, in de zuidoostelijke provincie Yunnan. Het ligt op een hoogte van 140 meter langs de Rode Rivier op bijna 3000 meter boven zeeniveau in de Ailao-berg.

De terrasvormige velden die bekend staan ​​als “landsculpturen” worden door UNESCO officieel erkend als cultureel en natuurlijk werelderfgoed. Er zijn drie populaire natuurgebieden om te bezoeken: Duoyishu, Bada en Laohuzui.

De rijstterrassen van Yuanyang zijn het meesterwerk van de vindingrijkheid van de etnische minderheid Hani. In unieke vormen en maten met een duizendjarige geschiedenis vormen ze een mozaïek van kleurrijke en adembenemende landschappen. Het is hiermee een locatie die je eigenlijk niet mag missen tijdens een bezoek aan deze bijzondere regio.

Ontdek het traditionele China in Fenghuang

Er zijn veel typische oude steden in China, die stuk voor stuk perfect bewaard zijn gebleven in hun oorspronkelijke staat. Een van de meest populaire is de oude stad Fenghuang in de provincie Hunan. Hier kunnen toeristen van dichtbij bekijken hoe de lokale bevolking hun dag doorbrengt terwijl ze hun lokale tradities en gebruiken in acht nemen. Bovendien staat de stad vol met historische gebouwen en bezienswaardigheden, waardoor het een echte aanbeveling is voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Bezoek de tempels van Beijing

Beijing heeft een groot aanbod aan prachtige tempels te bieden. Vanwege hun bijzondere identiteit als oude keizerlijke stad hebben de tempels van Beijing banden met de keizerlijke families. Het is niet overdreven om te zeggen dat tempels een onmisbaar onderdeel zijn van de geschiedenis van Beijing. Een aantal van de tempels die je absoluut niet mag missen zijn de Yonghegong Lama tempel, de Dongyue tempel en de Fayuan tempel.

laat je verrassen door Lijiang

Bezoek Lijiang in de provincie Yunnan voor een onvergetelijk aanzicht op het landschap. Hier vind je een schitterend uitzicht op het paviljoen waar de maan op prachtige wijze samenkomt met het water. En dat allemaal met de indrukwekkende besneeuwde berg op de achtergrond. Het is met recht een van de mooiste locaties in de provincie Yunnan te noemen!

Ontdek Shanghai op de fiets

Fietsen in grote steden als Beijing en Shanghai is een unieke ervaring. Daarnaast is het ook een van de beste opties om de stad op een effectieve en snelle manier te ontdekken. Op de fiets beweeg je vlot tussen het verkeer, ontdek je de diversiteit van deze enorme stad beter, en ben je ook nog eens actief bezig.

Bovendien zijn er een groot aantal tours die je de weg door de stad wijzen. Ervaren gidsen vertellen je graag over de hoogtepunten van de stad, maar ook over het steeds veranderende straatbeeld, de wijken en de geschiedenis achter deze indrukwekkende gebouwen.

Eet de heerlijkste gerechten van China

Eet de heerlijkste gerechten van China

et een lange geschiedenis, unieke kenmerken, veel stijlen en een voortreffelijke keuken, is de Chinese keuken een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur. Traditionele Chinese gerechten staan bekend om hun kleur, geur, smaak, verhaal en presentatie.

Eten in China is apart en tegelijkertijd heerlijk te noemen. Tijdens het ontdekken van de bijzondere Chinese gerechten gaat er voor veel reizigers vaak een wereld open. Proef dan ook zeker een aantal Chinese gerechten zoals: zoetzure varkensvlees, gebakken noedels en kung pao-kip.

Vind reizen naar China


Activiteiten in China

rondreis informatie

Hoogtepunten China

  • Beijing
  • Yunnan (Dali & Shangri-La)
  • Pingyao
  • Terracottaleger
  • Datong

Relevante pagina's:


Blog

Do's-and-don'ts in China

China is op veel verschillende vlakken een bijzonder en misschien zelfs uniek land. Het land probeert zich beetje bij beetje wat meer open te stellen voor toe...

Van Hangzhou naar Xiamen

China is een groot land en er zijn heel veel leuke plaatsen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van dit land laat ik mijn reisroute nog wel eens afhangen van de...