Dit zijn de hoogtepunten in China

camera Bezoek Beijing, Yangshuo en Xi'an
like icon Geschiedenis en prachtige landschapen
rondreis prijs Goedkoop verblijf in hostels

De hoogtepunten van China

China staat al van oudsher bekend als een land vol mysterie en avontuur. Het enorme uitgestrekte gebied ten zuiden van de Mongoolse hoogvlakte is het toneel geweest van vele veldslagen en veroveringen en heeft dus enorm interessante geschiedenis. Daarbij is het ook qua geologie heel veelzijdig. Van dorpen in afgelegen berggebieden en wilde rivieren tot miljoenensteden, havens en toeristische trekpleisters, China herbergt het allemaal. Je bekijkt het land niet in één keer: De plaatsen en bezienswaardigheden in China die we in dit artikel noemen, zijn stuk voor stuk de moeite waard om af te reizen naar China

Beijing

Van de Verboden Stad tot futuristische bouwwerken en van eeuwenoude tempels tot moderne winkelcentra, Beijing heeft het allemaal. Als oud keizerlijk paleis is de verboden stad, die middenin de Chinese hoofdstad ligt, misschien wel één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in China. Waar de grote poorten vroeger gesloten bleven voor het gewone volk, mag je nu naar binnen om de vele gebouwen, paviljoenen en kunstgalerieën te bezichtigen. Waan je in het oude keizerrijk en bewonder de historische (kunst)schatten die daar bewaard zijn gebleven.

Even buiten Beiijng bezoek je tijdens je verblijf natuurlijk ook de Chinese Muur. Boek een dagtour naar Badaling, Mutianyu ofSimatai en beklim de gigantische muur voor een bijzondere wandeling op grote hoogte.

hoogte punten van China. Tempel

Shanghai

In Shanghai hoef je je geen moment te vervelen! In Puxi, het oude Shanghai, wandel je over De Bund voor perfect uitzicht op de tegenstellingen van deze stad. Vanaf daar zie je aan de overkant van de Huangpu-rivier ook Pudong, niet te missen door de futuristische wolkenkrabbers en natuurlijk de Shanghai Tower. Voor mooi uitzicht vanaf de andere kant van de rivier bezoek je één van de hoger gelegen verdiepingen van deze toren, die met 632 meter met recht de hoogste wolkenkrabber van China genoemd kan worden.

Yangshuo

Sprookjesachtig mooi is het landschap net buiten het bruisende Yangshuo. Tussen de uitgestrekte rijstvelden en hoge karstgebergten waan je je even in een andere wereld. Maak er een stevige bergwandeling voor het ultieme uitzicht, fiets tussen de rijstvelden door en vaar over Li rivier om het schilderachtige landschap te bewonderen.

Xi’An

Deze stad herbergt de unieke vindplaats van duizenden levensgrote beelden van strijders die het graf van de eerste keizer van China moesten bewaken. Meer dan 2000 jaar bleven zij in Xi’An verborgen. Iedere soldaat is uniek en van klei gemaakt en diende om keizer Qin in het hiernamaals te beschermen. Tijdens een bezoek aan Xi’An mag je dit wereldberoemde Terracottaleger uit de Qin-dynastie zeker niet missen.

Chengdu

Hoewel Chengdu een levendige metropool is waar van alles te zien en te beleven is, staat de stad toch vooral bekend om het pandareservaat. De Giant Panda Breeding Research Base is niet groot, maar met zo’n vijftig pandaberen is er genoeg te zien. Zeker wanneer je het reservaat in de ochtend bezoekt, want dan zijn de beren het meest actief. Daar kun je naar blijven kijken!

Datong

Binnen de eeuwenoude stadsmuren van Datong tref je verrassend veel traditionele bezienswaardigheden van China aan. Uiteraard de stadsmuren zelf, die voor een groot deel nog intact zijn. Maar ook tempels, de Grotten van Yungang en – niet in de laatste plaats – het Hangende Klooster. Dat dit klooster op 75 meter hoogte tegen een rotswand ooit door slechts één monnik is gebouwd is bijna niet te bevatten.

Pingyao

Het historische Pingyao is misschien wel één van China’s best bewaarde steden. Oude huizen, tempels en eeuwenoude overblijfselen sieren de straten en het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Iets buiten de stad is ook het Zhangbi kasteel zeker een bezoekje waard. Dit kasteel heeft een ondergronds tunnelstelsel van ruim 1400 jaar oud!

Yunnan (Dali & Shangri-La)

Uitgestrekte rijstterrassen, prachtig spiegelende bergmeren en grote vlaktes met torens van zandsteen. Wat landschap betreft is de provincie Yunnan zeker één van de highlights van China. Onderaan de voet van enorme gebergtes bezichtig je in Dali de drie pagodes San Ta Si en vaar je met een bootje over het Xizhoumeer. Hoog tussen de bergen wandel je bij Shangri-La door de prachtige natuur, bezoek je Tibetaanse kloosters en bewonder je het uitzicht over de laaglanden.

Lijiang

Ook in Yunnan ligt het toeristische stadje Lijiang. Een plaats die vooral populair is vanwege de vele kanalen die door de stad lopen en het prachtige Black Dragon meer. Zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie naar China!

Emeishan en de Grote Boeddha van Leshan

Emeishan en de Grote Boeddha van Leshan zijn highlights van China die je tijdens je vakantie naar China zeker niet mag overslaan. Emeishan is de meest heilige Boeddhistische berg van China waar monniken al duizenden jaren nadenken over de grote vragen des levens. Aan de voet van het gebergte tref je de Grote Boeddha van Leshan. Met een hoogte van 71 meter was dit kunstwerk lange tijd het grootste standbeeld ter wereld.

Vind reizen naar China


Activiteiten in China

rondreis informatie

Hoogtepunten China

  • Beijing
  • Yunnan (Dali & Shangri-La)
  • Pingyao
  • Terracottaleger
  • Datong

Relevante pagina's:


Blog

Do's-and-don'ts in China

China is op veel verschillende vlakken een bijzonder en misschien zelfs uniek land. Het land probeert zich beetje bij beetje wat meer open te stellen voor toe...

Van Hangzhou naar Xiamen

China is een groot land en er zijn heel veel leuke plaatsen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van dit land laat ik mijn reisroute nog wel eens afhangen van de...