Backpacken in Datong

Backpacken in Datong

datong china boedha

In het oosten van China ligt de populaire plaats Datong. Het is de op één na grootste stad van de Chinese provincie Shanxi en is een belangrijk economische stad. Op het gebied van industrie heeft de stad namelijk een groot aandeel in de Chinese economie. Ook voor de backpackers is het een leuke bestemming. Je kunt namelijk meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. Backpacken in Datong is dan ook zeker een aanrader.

Bezienswaardigheden in Datong

Tijdens het backpacken in Datong kun je genieten van meerdere leuke bezienswaardigheden. Zo kun je terecht bij onder andere de Yungganggrotten, de Huayantempel en het Negen-Drakenscherm.

Yungganggrotten

De Yungganggrotten zijn wellicht wel de meest bezochte bezienswaardigheid uit deze regio. In 460 begonnen de monniken met het bouwen van grottempels. In eerste instantie werden de grotten opgericht door de monniken, maar later volgde er ook keizerlijke steun. Daarmee werden de grotten ook veel sneller gebouwd. Vooral tussen de jaren 460 en 494 werden de Yungganggrotten flink uitgebreid. De grotten staan zelfs genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn zeker de moeite waard om te bekijken tijdens je backpackavontuur.

Huayantempel

De Huayantempel is een groot tempelcomplex dat eigenlijk bestaat uit twee tempels. Beide tempels hebben een eigen ingang, maar zijn wel naar elkaar toe gebouwd. In de loop der jaren zijn de tempels meerdere keren verwoest. Daardoor hebben bepaalde delen nu een andere functie. Het is vooral leuk om de centrale hal te bekijken. Hier tref je namelijk vijf enorme Boeddhabeelden.

Negen-Drakenscherm

Het Negen-Drakenscherm is een indrukwekkend scherm met, zoals de naam doet vermoeden, negen verschillende draken. Het scherm is bedekt met verschillende kleuren en is al meer dan 600 jaar oud. Het verkeert echter nog in goede staat en is leuk om te bezoeken als je gaat backpacken in Datong.

hangende grotten datong

Klimaat

De stad kent een warm klimaat. Dat kenmerkt zich met milde en vochtige weersomstandigheden. Over het algemeen zijn de zomers vrij warm en vochtig. Vooral in de maanden juli en augustus kan het flink regenen in de stad. In de wintermaanden daalt de temperatuur, maar echt heel koud wordt het niet.

Vliegen naar Datong

Als je wilt backpacken in Datong, kun je het beste met het vliegtuig naar China reizen. Helaas kun je niet rechtstreeks naar de stad vliegen, maar kun je de stad wel bereiken met een overstap. Je kunt een tussenstop maken in onder andere Xiamen of Shanghai. Bekijk goed of je ook twee losse vluchten kunt boeken, zodat je mogelijk voordeliger kunt vliegen. Je kunt rekenen op een reisduur van zo’n 16 uur. Dat is nog wel afhankelijk van het aantal overstappen dat je maakt en hoe lang je ergens moet wachten. De luchthaven van de stad ligt slechts op drie kilometer afstand van het stadscentrum. Je kunt met de bus, taxi of motorfietstaxi gemakkelijk en snel naar het centrum reizen. De reis duurt slechts vijf tot tien minuten.


Datong bezoeken tijdens een rondreis door China

Bezoek je Datong liever tijdens een georganiseerde reis door China? Tijdens de rondreis China Compleet van Kras reizen bezoek je naast Beijing en China ook Datong. Ga voor meer informatie over deze groepsrondreis China naar de website van Kras reizen.

 

bannen zoek & boek China reis

Een georganiseerde reis door China maken.

Laat je jouw reis door China toch liever organiseren door een reisorganisatie of ben je op zoek naar meer inspiratie voor een rondreis door China? Dan helpen wij je graag met het vinden van je reis. Hieronder zetten we onze favorieten voor je op een rij. Is dat nog niet genoeg vergelijk dan alle rondreizen door China op onze zoek en boek pagina!

Daniel



Tips, inspiratie & aanbiedingen

Do's-and-don'ts in China

China is op veel verschillende vlakken een bijzonder en misschien zelfs uniek land. Het land probeert zich beetje bij beetje wat meer open te stellen voor toe...

Van Hangzhou naar Xiamen

China is een groot land en er zijn heel veel leuke plaatsen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van dit land laat ik mijn reisroute nog wel eens afhangen van de...